Ekologisk hudvård är extra bra för den aktive

Använder du dig av ekologisk hudvård? Vad för slags hud du har avgör vilket typ av produkt du ska använda. Detta behöver inte alltid betyda att du behöver använda ekologisk hudvård, men ekologiska varor och produkter är generellt sätt alltid bättre för miljön och då i längden människan.ekologisk hudvård

Har du en fet hy är det smart om du väljer en produkt som inte innehållet fett. Din kropp producerar redan för mycket av din kropps naturliga fett, så kallat sebum, genom dina porer. Skulle du använda en ansiktskräm som då är fet i sin karaktär så kommer du inte motverka din feta hud. Risken finns nämligen att det blir värre. Att inte använda ekologiska produkter är inte heller bra. Detta är inte bra hudvård, det är inte ekologisk hudvård. Har du en torr hud är det en fet kräm du söker, eftersom dina porer då producerar för lite sebum och behöver hjälp på traven. Men använd ekologisk hudvård.

Det flesta har dock varken torr eller fet hud. Det vanligaste är att man har det som kallas för blandhud. Detta betyder att man i vissa delar av ansiktet har fet hud och i andra delar av ansiktet har torr hud. Den så kallade ”T-zonen” är ett vanligt inslag. Man har fet hud i pannan, över näsan och på hakan. Resten av ansiktet är antingen torrt eller varken torrt eller fett. Vid denna situation är det absolut bästa för din hud att du använder olika krämer. Annars blir det som tidigare nämnt, att du använder en fet kräm på en fet hud vilket i längden kan orsaka skada.

Det hela grundar sig i att du har kunskap över din egen hud, vad för slags produkter som fungerar för just dig, och att du tänker på miljön. Att använda ekologisk hudvård är alldeles för ovanligt i dagens samhälle. Låt oss ändra på det.

Leave a Reply