Flash: Post-träningskläderna viktigare än du tror

Vad klär du dig egentligen i efter att du har gjort ditt träningspass? En artikel jag läste för några dagar sedan säger precis det som jag själv har sagt under lång tid – de kläder du tar på dig efter ett träningspass sätter känslan och stämningen för resten av dagen.

Låter det märkligt? Egentligen tror jag inte det. Våra medvetna val påverkar vårt undermedvetna. Tränar vi, känner vi oss nyttiga och duktiga. Äter vi ohälsosamt, känner vi oss slappa och mätta. På samma sätt gäller det kläderna; tar vi på oss kläder som vi känner oss snygga i, då kommer vi också att vara på ett bra humör under lång tid.

Kan vi dessutom kombinera två av dessa känsloskapande beslut, då får vi inte bara dubbel effekt, utan resultatet får en synergieffekt där resultatet blir flera gånger bättre än vad vi kanske tror. Låt mig ta ett exempel. Jag går och tränar som vanligt på Friskis och Svettis där jag brukar träna. Bara det här gör att min sinnesstämning ökar under resten av dagen. Jag känner mig helt enkelt nyttig.

Kan jag dessutom efter träningspasset se till att äta en sund frukost och sedan hålla mig till en relativt strikt kost resten av dagen, då kommer detta att göra mig än mer positiv och känna att jag verkligen har gjort något bra – betydligt mer än om jag hade hoppat över träningen och bara ätit bra.

Men nu kommer det fina, tar jag dessutom på mig något riktigt jäkla snyggt efter träningen så kommer jag att känna mig snyggare än någonsin, jag kommer att bära upp min favoritklänning från Ida Sjöstedt bättre än någonsin. När jag nu alltså har kombinerat mina favoritkläder med ett hårt corepass och dessutom fått i mig den näring min kropp kräver, då kommer jag vara nästan oövervinnerlig under en lång tid framöver.

Allt handlar om att sätta känslan för dagen som kommer. Personligen föredrar jag att göra detta genom att röra på mig, äta bra och klä mig på ett sätt som gör att jag själv är nöjd med vad jag ser – då kommer min attityd även att smitta av sig på människor i min närhet.

Leave a Reply