Golf – Ett bra sätt att motionera under sommaren

GolfGolf är inte en sport som förknippas med träning väldigt ofta, det är dock någonting som jag sysselsätter mig med under somrarna som ni kunde se när jag tidigare rekommenderade om att köpa golfpaket.

 

Golf är inte en intensivsport som kommer ge dig otroligt bra kondition eller hjälpa dig bygga muskler, det är dock en otroligt bra aktivitet för att hålla igång din kropp. En golfrunda innebär oftast en fyra till fem timmars promenad och att du samtidigt kan vara social och njuta av dina vänners sällskap är en tacksam bonus utöver motionen. Förhoppningsvis spenderar du även största delen av tiden under solen, vilket tyvärr inte är en självklarhet om du bor i Sverige.

 

Sen är tyvärr inte golf lika lättvindigt som en del andra typers av motion, det kräver en del utrustning och medlemskap på en golfklubb, om man sen är som mig och har lite högre golf handicap slår man också ofta bort en del golf bollar under ett år. Tacksamt nog finns det nu för tiden många hemsidor och platser som hjälper dig hitta golfbollar som passar dig. Detta underlättar underhållet av golfutrustningen otroligt och har gjort min sommar bekvämare.

 

Glöm inte att ta med dig ett mellanmål i din golfbag när du är ute och spelar, kroppen kräver energi och det är ofta inte tillräckligt att äta innan och efter golfrundor då det lätt blir 7-8 timmar mellan måltider. Ett lätt mellanmål i mitten av rundan efter nionde hålet gör inte bara att du spelar bättre golf, du håller även din kropp hälsosam.

Leave a Reply