Hudvårdsprodukter för dig som tränar

hud

Om du tränar mycket kan du få problem med din hud, detta beror ofta på att du duschar och svettas mycket och på så sätt torkar ut huden. Många som köper hudvårdsprodukter köper fel typ. Det är nämligen så att olika hudtyper kräver olika hudvårdsprodukter för att fungera på bästa sätt. Risken finns annars att resultat helt uteblir eller också att hudvårdsprodukter ger negativa effekter.

Det finns fyra olika hudtyper. Alla har olika karaktärer och behöver därför ha rätt hudvårdsprodukt med rätt karaktär.

Torr hud

Har du torr hud betyder det att du behöver återfukta den. Kroppen har ett eget system för att producera fukt och fett, men har du torr hud betyder det att den behöver lite hjälp på traven. Därför ska du använda dig av hudvårdsprodukter som ökar på återfuktningen markant och inte sådant som torkar ut, exempelvis produkter med alkohol i.

Fet hud

Har du fet hud betyder det att kroppens system för att fukta din hud fungerar mycket bra. Faktum är att det fungerar för bra på sätt och vis, eftersom det producerar för mycket fett och fukt. Här ska du använda dig av en hudvårdsprodukt som tvättar rent ansiktet och som förtätar dina porer. Porerna är de som släpper ut fett och fukt. Använder du en produkt som ökar på fuktningen så riskerar du att få ännu fetare hud.

Blandad hud

Du kan givetvis också ha både fet och torr hud, men på olika ställen. Detta är vanligt. Extra vanligt är då att man har ett så kallat ”T” i ansiktet. Man är fet i pannan, på näsan och på hakan medan man är torr på resten av ansiktet. Här behöver du använda rätt hudvårdsprodukt på rätt plats. Ha alltså gärna två olika krämer på de olika ställena i ansiktet.

Normal hud

Men du kan också ha varken torr eller fet hud. Grattis! Bara en av tio har denna ”normala” hud. Här behöver du alltså varken hjälpa till med återfuktning eller strama åt kroppens återfuktning. Här kan du istället använda dig av hudvårdsprodukter som stärker kroppens redan perfekta arbete.

Oavsett hudtyp ska du köpa hudvårdsprodukter som passar dig, jag rekommenderar själv Dermalogica som jag tycker fungerar väldigt bra.

Leave a Reply