Så mycket tränar Cristiano Ronaldo

Real Madrids Cristiano Ronaldo är en av världens just nu främsta fotbollsspelare och har både 2013 och 2014 tilldelats Ballon d’Or, priset till just världens bästa fotbollsspelare. Men hur kommer man egentligen till hans nivå? Hur mycket träning krävs det?

Cristiano Ronaldo med Real Madrid tränar 3-4 timmar per dag, fem dagar i veckan. Den dagliga träningen ser ut ungefär enligt det här schemat:

  • Tre till fyra timmars träning
  • Konditionsträning (cardio) i 25-30 minuter
  • Högintensiv intervallträning i vissa perioder
  • Fokus på skicklighet och bollkontroll i specifika övningar
  • Fokus på förståelse och samspel med lagkamraterna i specifika övningar
  • Gymträning med fokus på vissa muskler, men framförallt kroppens styrka som helhet

Det sägs också att Cristiano Ronaldo gör 3 000 situps varje dag, vilka har skapat och behåller de magrutor som han ofta (och gärna) visar upp.

Cristiano Ronaldo

Glöm inte kost och sömn

Utöver detta är både kosten och sömnen mycket viktig för Ronaldo, såväl som alla andra fotbollsspelare. Ronaldo har själv sagt att han är mycket noga med sin sömn och lägger sig tidigt på kvällen inför viktiga matcher.

Kosten följer en välplanerad diet med fokus på att äta hälsosamt och mycket medvetet. Först och främst är det viktigt med rätt antal måltider och en fotbollsspelare som Ronaldo siktar på ungefär sex måltider per dag, med max fyra timmar mellan varje måltid.

Till frukost äts mat rikt på proteiner och kolhydrater, till exempel frukt, fullkornsprodukter, ägg eller mjölk. När det gäller lunchen är regeln att inte äta för mycket utan istället äta en kalorifattig måltid med mycket frukt och grönsaker. Exempel kan vara pastarätter eller ceasar sallad.

Middagen bistår av en måltid rik på fiber, proteiner, vitaminer och kolhydrater. Därför blir det mycket kyckling med ris och gröna bönor med frukt som efteråt.

Cristiano Ronaldo är också mycket noga med att inte äta vassleproteinsolat.

Se Ronaldo spela live

Cristiano Ronaldo är som sagt en av världens främsta fotbollsspelare och en idrottsman värd att uppleva live, både för hans fysiska egenskaper men också för vad han kan göra på fotbollsplanen. Är du sugen på att se hur Ronaldo ser ut när han spelar fotboll är ett besök till Santiago Bernabéu i Madrid en rekommenderad resa. Åk på fotbollsresor med BE Resor till Madrid och se Ronaldo nu under våren. Kanske i en av de kommande matcherna i Champions League?

Leave a Reply