Träna rätt

nw

 

När du tränar på gym är det viktigt att du gör rätt och är försiktig. På gym finns mängder med maskiner som kan se harmlösa ut men i själva verket kan skada dig rejält om du inte använder dem på rätt sätt. Att träna på gym innebär dessutom att du använder dig av tunga vikter som mycket enkelt kan skada dig om du skulle tappa dem, om de skulle falla från en stång eller om de skulle rulla ned från någon maskin. Därför är det av otroligt viktigt att du använder dig av skor när du tränar på gym.

När du förstått detta är det fritt fram att använda gym som träningsplats. Det är ett fantastiskt roligt sätt att träna på. Att se framstegen från träningspass till träningspass är verkligen kul! Under mina år som jag har tränat på gym har jag insett att nybörjare gör samma klassiska misstag en efter en. Om du ska börja träna på gym inom en snar framtid så gör inte samma misstag!

Jag förstår att man vill ta så tung vikt som möjligt när man tränar på gym. Det är inte konstigt alls. Men har du för tung vikt så tränar du inte rätt. Du ska alltid ta det lugnt. Låt oss ta ett så enkelt exempel som möjligt. En enkel hantel som ska lyftas från rak arm upp till böjd arm så att biceps tränas. Detta ska gå sakta och kontrollerat. Lyft sakta upp vikten och sänk den sedan sakta. Detta är mycket jobbigare än att snabbt kasta upp den för att sedan låta den sjunka ned till låret igen. Genom att sakta genomföra träningen kommer din balans och din uthållighet att öka samtidigt som dina muskler kommer att tränas på bästa sätt.

Det finns många gym där ute på marknaden, otroligt många faktiskt. De har ökat markant senaste decenniet känns det som. Men Nordic Wellness gym är mitt tips, speciellt för dig som är ny. Besök deras hemsida för att hitta deras närmaste gym och för att se deras priser, lokaler, träningspass och gym. Och snälla, var försiktigt när du tränar. Ta det lugnt och ha på dig ett par rejäla skor. Drick mycket vatten och börja med lätta vikter. Att träna på gym är något man lär sig med tiden. Att skada sig första veckorna är inte roligt alls. Och roligt ska man ha när man tränar på gym, annars gör man fel någonstans.

Leave a Reply